Школоло

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

Останнім часом на Інтернет-форумах (особливо на сео-форумах та форумах про заробіток онлайн) можна зустріти сленгове слово «школоло». А оскільки сьогодні – 1 вересня – День знань, і усі школярі чемно та не дуже прямують до школи, давайте розберемося, що ж це за таке загадкове слово «школоло».

Присудження звань, рангів, ніків та «клікух» - неодмінний елемент будь-якого спілкування в Інтернеті. Особливо чітко це проявляється на форумах та блогах, де існують всілякі касти, групи рейтинги і т.п. Наприклад, «Новачок», «Студент», «Генерал», «Старожил» і т.п.

Школоло – це швидше неформальний рейтинг, і стосується він передовсім не дуже досвідчених учасників форумів. Варто їм лише ляпнути якусь дурницю чи у чомусь помилитися – як тут же хтось оклеймить «школоло».

Наведу декілька цитат із одного seo-форуму. Вони хоча і вирвані із контексту, але думаю, Вам буде все зрозуміло:

Предполагаю, это либо лохотрон, либо школоло неумелое.
Это даже не школоло делало, это просто кто-то посмеялся.
Брысь отсюда, шкодливая школоло!
Общение со школоло не на пользу.
Умно размещать такое объявление на сео-форуме, где как раз и общаются вебы, сео и школоло.
Серьезные юзеры не будут такой дурью маяться, а школоло как раз впрягется.

Отже, школоло – це непутьові персонажі (незалежно від віку та освіти), котрі не хочуть працювати, а прагнуть легкої та швидкої наживи. Вони задають примітивні запитання, відповідь на які можна знайти в один клік на гуглі, лінуються або не вміють виконати найпростішу роботу і т.п. Але досвідченим «Генералам» та «Професорам» така поведінка не подобається, і вони всіляко знущаються із нещасного школоло.

Read also:   Панель для вебмайстрів PanelWM

Так що хоча школоло і походить від слова школа, далеко не про кожного школяра можна сказати «школоло». Є такі школярі, що і професора можуть «взути» у певних моментах.

Сьогодні у День знань хочу побажати усім читачам блогу - школярам колишнім та теперішнім натхнення для самовдосконалення, творчого запалу та не бути школоло 🙂 Учитися ніколи не пізно та завжди корисно.

І насамкінець слухайте хорошу пісню про школу:


4 Comments on "Школоло"

  1. Ох, школота) Хороше пояснення. Усміхнули наведені цитати.

  2. Дідівщина

  3. Колись всі починали з школоло, і не потрібно цього соромитися.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*