Чи важко бути блогером?

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

Привіт усім! Сьогодні у нас в гостях відомий львівський блогер Воробус, автор однойменного блогу Vorobus.com, який поділиться з нами своїми думками про блоги та проблеми блогерів.

    Доброго дня. Мене називають – Воробус і сьогодні я хочу поговорити з вами на тему: «Чи важко бути блогером».

    Останнім часом багато людей все частіше і частіше заводять блоги. Чесно вам скажу, колись, ще коли створював свій блог, українських блогів було мало. Причина – мала кількість людей мала доступ до Інтернету і це була, все-таки, велика дорога цукерка для людини.

    Часи змінилися, «кантакти» приїлися, а отже, можна і подумати про свій власний персональний щоденник, яким є блог.

    Пам'ятаєте, як свого часу люди мали письмові щоденники, у яких вони писали, що сьогодні я познайомився із дівчиною, завтра ми йдемо на побачення і так далі, а ввечері я буду їсти ковбасу 😀

    Таким от на даний момент є власний блог, де люди в основному пишуть свої домисли на ту чи іншу тематику. Блог - це перш за все написання від себе, власний погляд на ту чи іншу подію або проблему.

    Знаю, що є багато сайтів, які називаються блогами, але там від себе нема нічого. То ж який це блог?

    Чи важко бути блогером?

    Питання складне і філософське.

    Все залежить від того, наскільки ви любите це заняття. Коли ти створюєш блог і за декілька місяців на нього забиваєш, то краще його взагалі не створювати.

    Треба зрозуміти одне, що з часом ти завойовуєш прихильність певної когорти читачів, якій подобаються твої дописи. І яким ти потім будеш виглядати перед ними, коли не будеш оновлювати свій ресурс?

    Людина зайде раз – нема нічого нового. Зайде вдруге – знову нема. На третій раз вона просто не буде заходити на ваш блог.

    Розумію, важко кожного дня щось писати, але ж люди чекають. Треба працювати для своїх прихильників. Це як футбол. Як би грали футболісти, коли би ніхто не ходив на стадіон?

    Гроші грошима, але і приємно грати для глядачів.

    У мене самого інколи також бували думки забити на блогерство, але, не пописавши у блог кілька днів, заскучив за цим ділом і повернувся.

    Де брати теми для статей? Ще одна проблема блогера.

    Моя думка така, що теми для статей – це взагалі не проблема. Подивіться навколо, скільки є усього цікавого і воно аж проситься, щоб ви про нього написали. З часом до вас приходить досвід і ви з одного слова можете зробити статтю і цікаву.

    Тематика блогу? Оптимально, як на мене, писати про все що хочеш. Коли ж створюєш блог про конкретній тематиці, так часто його не оновиш. Треба постійно шукати щось нове.

    Сьогоднішній пост завершу наступними словами: «Будьте оптимістами!» 🙂

P.S. Я у свою чергу дякую Воробусу за цікаву публікацію та бажаю подальших успіхів на нелегкій блогерській ниві!


Be the first to comment on "Чи важко бути блогером?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*