Як перевірити швидкість роботи хостингу

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

В одному із давніших постів на тему хостингу розглядалося, як правильно підійти до проблеми вибору хостингу. Одним із параметрів, який необхідно врахувати при виборі майбутнього хостера, є швидкість роботи його сервера (серверів). І сьогодні пропоную Вашій увазі декілька способів для перевірки швидкості роботи хостингу. Користуйтесь на здоров’я.

Є непоганий сервіс перевірки швидкості сайту http://pr-cy.ru/speed_test. Підставивши у відповідне поле декілька адрес сайтів із різних хостингів, можемо бачити, де найкраща швидкість завантаження сторінок.

Ще можна скористатися сервісом http://host-tracker.com/. Він дає можливість проаналізувати, як швидко вантажиться певний сайт з різних куточків нашої планети. Тому якщо планується, що більшість відвідувачів у Вас буде з України, дивіться, щоб сайт швидко вантажився саме з України.

Host Tracker

Також при оцінці швидкості роботи хостингу можна визначити пінг прямо в операційній системі Віндовс.

Пінг – це проміжок часу, упродовж якого певний пакет інформації, надісланий з Вашого комп’ютера, доходить до іншого комп’ютера (сервера) та повертається назад.

Робиться це так: Пуск -> Выполнить -> Далі пишемо команду ping site.com.ua

Read also:   Як перейти на https-протокол

де site.com.ua – який сайт, якй знаходиться на даному хостингу, або і сам сайт хостера.

Результат виглядатиме приблизно так, значення пінгу дається у мілісекундах:

ping

Чим менше значення пінгу, тим краще. Але врахуйте той факт, що пінг залежить у значній мірі від швидкості Вашого Інтернет-з’єднання. Тому може бути так, що хостер швидкий, а значення пінгу вийшло поганим. Але якщо Ви порівнюєте декількох хостерів з однго і того ж комп’ютера, кращим виявиться той, у кого буде найменше значення пінгу.

Хоча добра швидкість роботи хостингу ще не означає його високу надійність. Тому обов’язково знайомтеся з відгуками в Інтернеті, перед тим як платити хостеру гроші. А ще багато хостерів пропонують своїм потенційним клієнтам безкоштовний ознайомчий період, то цим також варто користатися.


Leave a comment

Your email address will not be published.


*