Основи пошукової оптимізації фотоблогу

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: , , ,

Доброго дня! Сьогодні хотів би поговорити на таку тему як просування та оптимізація фотоблогів. Адже останнім часом в мережі таких блогів з’явилось досить багато, що можна пов’язувати як з популяризацією блогосфери, так і доступністю різного роду фототехніки.

Щоправда, більшість людей надає перевагу викладати власні фотознімки у соціальних мережах, є і такі, котрі ведуть власний фотоблог. Саме таким людям і тим хто планує створити такий блог адресована дана стаття.

Просування фотоблогу принципово не відрізняється від просування звичайного блогу, хоча має одну суттєву особливість – це його контент. Основою контенту фотоблогу є зображення, що створює певні труднощі при пошуковому просуванні. Основна маса користувачів Інтернету користуються звичайним пошуком, а не пошуком картинок, тому не надто часто потрапляють на такі веб-ресурси зі звичайного пошуку. Особливо, якщо тексту дуже мало або його немає взагалі.

Для того, щоб покращити позиції Вашого фотоблогу у видачі пошукових систем та збільшити його відвідуваність раджу звернути увагу на наступні поради:

    1. Найперше, не що варто звернути увагу – це на наявність тексту на сторінках блогу. Навіть якщо Ви розмістили дуже гарне фото, яке буде привертати до себе всю увагу відвідувача – обов’язково пишіть текст. Де, коли це було відзнято, свої емоції, переживання, думки – самі вирішуйте що, адже це приватний блог, але текст мусить бути.

    2. Подумайте над семантичним ядром блогу, це допоможе Вам привабити більше трафіку на сторінки свого веб-ресурсу. Якщо Ви цікавитеся фотографією, то напевне орієнтуєтесь у професійній термінології, знаєте, що цікавить фотографів, як аматорів, так і професіоналів – цю інформацію можна використати для формування семантичного ядра.

    Детальніше про формування семантичного ядра можна прочитати у статті «Як скласти семантичне ядро сайту».

    3. Оптимізуйте кожне зображення. Це допоможе покращити позиції блогу у пошуку картинок. Обов’язково заповняйте теги alt і title, називайте файли зображень відповідно до того, що зображено на фото, а не як-небудь. Краще, якщо файл із фото моря буде названий more.jpg, а не IMG_3820.JPG.

    Більше інформації про оптимізацію картинок Ви можете отримати у статті «Оптимізація зображень».

    4. Намагайтесь не завантажувати дуже багато зображень на одну сторінку, вона тоді може довго завантажуватись і відвідувач може не дочекатись та втекти з Вашого блогу. Також стискайте (компресуйте) зображення, щоб вони швидше завантажувались. Користувачам не потрібні мета-дані із файлу, їм потрібно, щоб картинка достатньо якісно виглядала і швидко завантажувалась.

Успішних Вам фотознімків та до наступної зустрічі!


Be the first to comment on "Основи пошукової оптимізації фотоблогу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*