Як перенести домен ORG.UA до реєстратора

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

Привіт, шановні читачі блогу SEOLife.in.UA!

Одна з головних останніх новин доменної індустрії України – це те, що з 16 листопада 2012 року домени ORG.UA стають платними і їх потрібно буде перевести на обслуговування від Хостмайстра до комерційних реєстраторів.

Трохи раніше це вже зробили з деякими регіональними безкоштовними доменами, а тепер добралися до ORG.UA. Тому хочеш-не хочеш, доведеться вибирати реєстратора та робити трансфер, інакше по закінченню терміну дії домену він просто перестане працювати.

Не дивлячись на платність, проти якої виступали тисячі власників доменів, у цьому є свої плюси. Ясно, що більшість не хоче платити, бо є можливість халяви, я також не сильно зрадів, бо у мене більше десятка доменів ORG.UA і це виходить майже 100 у.о. додаткових витрат на рік, але переваги вже ж таки є.

    По-перше, припиниться «бєспрєдєл» з нейм-серверами. Як відомо, раніше досить проблематично було перенести сайт на домені ORG.UA на інший хостинг, а також зареєструвати новий домен, бо Хостмайстер заніс більшість популярних нейм-серверів (передовсім безкоштовних хостингів) до чорного списку.

    По-друге, зникнуть обмеження на кількість доменів, які можна зареєструвати за добу (Хостмайтер мав обмеження – 3 штуки на добу на 1 домен електронної пошти, тобто, якщо у e-mail був на домені gmail.com, то практично нереально було зареєструвати домен вдень, бо ліміт вичерпувався ще опівночі.

    І по-третє, звільниться багато доменів, власники яких не захочуть продовжувати їх за гроші і тримали їх так, про всяк випадок. А також зникне з Інтернету купу всякого «шмельцу» - дорвеїв, гівносайтів і т.п., за які тепер потрібно буде платити, а це не вигідно. І тому зона ORG.UA стане трохи чистішою.

Але що ж потрібно зробити, що перенести домен ORG.UA на обслуговування до комерційного реєстратора?

    1. Найперше логінитесь на сайті https://hostmaster.ua/. Якщо не пам’ятаєте логіну (або нік-хендлу), зліва у полі «Шукати домен» на цьому сайті пишете назву свого домену і дивитесь на рядок admin-c. Там буде щось наподобі цього:

    admin-c: org-abc-1

    abc і є Вашим логіном (чи нік-хендлом). Раніше він мав такий вигляд – ABC-UANIC, а тепер чомусь трохи поміняли його. Пароль також можна відновити на e-mail, вказаний у нік-хендлі.

    2. На сторінці «Пошук доменів» шукаєте домен або домени, власником яких Ви є, відмічаєте необхідні та тиснете кнопку Send AuthInfo.

    Пошук доменів

    Після цього на e-mail має прийти код (Auth-code), який будете використовувати для трансферу (перенесення) домену. Також там буде вказано термін дії цього коду – до цієї дати потрібно встигнути перенести домен ORG.UA до реєстратора, інакше профукаєте його.

    3. Далі шукаєте собі реєстратора. У реєстратора має бути такий розділ на сайті як «Трансфер» або «Перенесення домену» - і там потрібно буде вказати назву домену та Auth-code, який прийшов Вам на пошту – і після цього розпочнеться процедура перенесення, яка триватиме можливо і декілька днів. Загалом, нічого складного там нема, просто слідуйте інструкціям на сайті реєстратора.

Кого з реєстраторів вибрати? Шукайте, дивіться на ціни, відгуки. Якщо вже працювали раніше з якимось реєстратором і довіряєте йому – переносьте до нього.

Стосовно цін – то вони коливаються десь в межах від 57 до 87 грн. за рік.

Отакі-то не дуже веселі новини, які додадуть багатьом із нас зайвих клопотів та витрат, але потрібно бути в курсі подій, щоб не втратити контроль над потрібним сайтом чи доменом.


Be the first to comment on "Як перенести домен ORG.UA до реєстратора"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*