Чи можна змінювати семантичне ядро сайту?

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

Нещодавно у коментарях мені задали таке запитання – Чи можна змінювати семантичне ядро сайту? Зараз постараюсь дати розгорнуту відповідь стосовно цієї проблеми.

Час від часу у власника сайту чи блогу може виникнути потреба у зміні семантичного ядра. Це може бути пов’язано зі зміною чи розширенням напрямків діяльності, у випадку зміни концепції ведення блогу чи з якихось інших міркувань. У будь-якому випадку у цьому питанні слід добре розібратися, щоб усі попередні зусилля по роботі над сайтом не були марними.

Наведу такий приклад. Уявіть собі, що ви змогли створити блог про СЕО, склали семантичне ядро і почали писати пости на цю тематику. Але в певний момент Ви починаєте писати не тільки про пошукову оптимізацію, але і про дизайн, фотошоп і тому подібні речі. Тематика розширюється, виникає необхідність змінити семантичне ядро блогу. Таким чином Ви повідомляєте пошуковим системам, що ваш блог потрібно шукати не лише за тематикою пошукового просування, але також і по темі дизайну.

Read also:   Як отримати розширений сніпет у Google

Багато блогерів зі стажем можуть розповісти, що час від часу змінюють семантичне ядро свого блогу, адже з'являються нові зацікавлення, нові тренди, нові ідеї, а це, в свою чергу, викликає зміни заголовку, опису, ключових слів.

Якщо семантичне ядро блогу не змінюється кардинально, а тільки доповнюється, то якихось суттєвих втрат в плані позицій чи відвідуваності Ви скоріше за все не відчуєте. Більше того, при вдалому виборі тематики позиції у пошукових системах можуть покращитися.

Зовсім інша ситуація, якщо Ви вирішили кардинально змінити тематику веб-ресурсу, і при цьому видаляєте велику кількість матеріалів з сайту та починаєте наповнювати його новим контентом зовсім іншого спрямування. У такому випадку слід очікувати і значного зменшення відвідуваності з пошукових систем, і втрати контингенту постійних читачів, яким може бути не цікавою нова тематика чи нова концепція сайту. Не потрібно боятися, що Ваш блог забанять і він зникне в результатах пошуку, просто пошукові системи почнуть видавати сайт за іншими запитами, а тому і позиції будуть зовсім інші. Траст і показники домену при цьому збережуться, але по суті, це буде вже зовсім інший ресурс.

Read also:   Налаштування плагіну All in One SEO Pack

Отже, можна зробити висновок, що змінювати семантичне ядро сайту чи блогу можна, але не бажано. Невеликі доповнення та коригування допускаються, а дуже радикальні зміни призведуть до втрати здобутих позицій у результатах пошуку та цілком іншого ранжування сайту у пошукових системах, що може супроводжуватися значним зменшенням відвідуваності. Так що добре думайте, чи Вам це потрібно.


Be the first to comment on "Чи можна змінювати семантичне ядро сайту?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*