Як мене забанив Google Adsense

бан в Google Adsense

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: , ,

Одного чудового літнього дня я отримав електронного листа від Гугла про те, що показ оголошень на одному із моїх сайтів припинено у зв’язку із тим, що там було виявлено якісь порушення правил програми Google Adsense.

Заголовок листа мене одразу подивував, тому що такого, щоб я клікав сам на свої оголошення - бути такого не могло. Знаю, що за подібні забавки можна довічний бан від Гугла дістати. Та й на сайті нічого кримінального не було – такий собі звичайний туристичний сайт для людей.

Але бан був з іншої причини. Про це писалося у листі:

Вітаємо!
Цей електронний лист має на меті сповістити Вас про те, що один із Ваших веб-сайтів наразі не відповідає програмній політиці AdSense, через що розміщення оголошень на ньому вимкнено.

Далі йшло пояснення порушення, приклад сторінки із порушенням та які дії потрібно вчинити, щоб відновити трансляцію реклами. Суть пояснення полягала у наступному - Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках із матеріалами для дорослих або повнолітніх.

Read also:   Повернення блудного чека

Проблема була в одній статті про нудистські пляжі, яку Google порахував занадто непристойною для розміщення оголошень на ній, і принагідно вимкнув показ оголошень для цілого сайту. Ніякою порнографією там і не пахло, але проблема з'явилась і треба було думати, як її вирішувати.

Отже, що робити, якщо забанив Google Adsense?

Наскільки я знаю, що ті розумники, котрі вважають себе мудрішими від Гугла і клікають самі по своїй рекламі чи клянчать на сторінках свого сайту в стилі «клацніть по рекламі інакше подохну з голоду» - дістають бан довічний та безповоротний.

Якщо ж на сайті виявлено якісь інші порушення і було вимкнуто показ оголошень – все ще можна виправити.

По-перше, для цього потрібно видалити чи відредагувати контент (тексти, зображення, відео), який не відповідає політиці Adsense.

Далі потрібно через інтерфейс Google Adsense заповнити форму, де вказуєте, які сторінки відредагували і каєтесь більше такого не робити. Для певності, із сумнівних сторінок я б порадив взагалі прибрати код Adsense.

Read also:   Заробіток на блозі

Після внесених змін я отримав другого листа такого змісту:

Вітаємо!
Дякуємо, що внесли зміни відповідно до наших вимог. Після детальної перевірки *** ми повторно активували показ оголошень на цьому сайті.

На цьому проблема була вирішена.

Насамкінець подаю короткий список того, чого Гугл не хоче бачити на сторінках із рекламою Adsense:

  • сексуальні теми та порнографія
  • пропаганда насилля чи ворожнечі
  • хакерські матеріали
  • наркотики
  • контент, пов'язний із продажем пива та міцних алкогольних напоїв
  • контент, пов'язний із продажем чи рекламою зброї
  • продажа курсових, дипломних та інше.

Слідкуйте за своїм сайтом, і все буде в порядку. А якщо Гугл і забанив – не впадайте у відчай, у світі є багато інших можливостей для заробітку. Яких саме - дивіться тут: https://seolife.in.ua/zarobitok.


Be the first to comment on "Як мене забанив Google Adsense"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*