Гривня скаче, а народ плаче…

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: , ,

Серйозна проблема, з якою останнім стикнулися напевно всі ті, хто отримує доходи зі своїх сайтів – значні коливання курсів валют. І мова йде не лише про українську гривню, але і про російський рубль, в яким також отримують виплати українські веб-майстри з багатьох партнерських програм.

Значно гостріше стоїть питання саме з рублем, бо не так вже і багато партнерських програм, які платять гривнею, в основному доларами та рублями. Візьмемо для прикладу ту ж сапу. Мало того, що в липні місяці сапа підняла свою комісію для вебмайстрів з 10% до 20%, мало того, що ссилки в сапі купують все менше та менше, так ще й рубль обвалися мало не вдвічі.

Якщо рік тому середній курс WMR до WMZ за даними моніторингу BestChange був 34 рублі за долар, то зараз вже близько 54. Збитки (недоотримання реального доходу) саперів із врахуванням збільшеної комісії – майже 50%. Якщо минулого року з 1000 рублів ми мали близько 26 доларів чистими, то тепер лише 14.

Read also:   Як почати заробляти гроші в Інтернеті

курс WMR до WMZ

Що ж робити? Просто підвищувати ціни в сапі не варіант, бо попит і так падає. Потрібно оптимізувати ціни, що дозволить Вам збільшити дохід. Як визначити оптимальну ціну в сапі читайте тут.

Проблеми з’явилися і у тих власників сайтів, які домовлялися із рекламодавцями про розміщення реклами у гривнях, чи рублях. Тепер доводиться підвищувати ціни, а рекламодавці обурюються чи взагалі відмовляються продовжувати співпрацю. Тому у випадку прямих домовленостей про розміщення реклами на сайті раджу завжди домовлятися із замовниками про ціни у «твердій валюті».

В умовах кризи також потрібно мінімізувати втрати від різниці курсів при обміні валют, шукаючи найвигідніші варіанти обміну валют та виведення коштів на банківські карти. Обмінників є багато і нема потреби переглядати всі перед обміном. Для цього можна скористатися моніторингом курсів, наприклад вже згаданим BestChange, який покаже Вам найвигідніші для Вам обмінники по потрібному Вам напрямку на даний момент часу. Також раджу заглядати на біржу обміну Вебмані, там іноді можна знайти ще кращий варіант.

Read also:   Як витратити WebMoney

І не дивлячись на кризу – не впадати у відчай та продовжувати працювати. Адже те, що нас не вбиває, робить нас тільки сильнішими.


Be the first to comment on "Гривня скаче, а народ плаче…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*