Купівля-продаж групи Вконтакті: як це правильно зробити

Купівля-продаж групи Вконтакті

Автор:

Юрій Миронов

Експерт з пошукової оптимізації та просування сайтів


Теги: ,

Запропонував мені один чоловік викупити його ВК-спільноту. Оскільки ціна і все інше мене влаштувало, вирішили вдарити по руках. Але виникла одна заминка: передати спільноту/групу з акаунту на акаунт немає можливості.

Тобто є можливість призначити адміністратора, який отримає усі необхідні права, і видалити попереднього адміністратора. Але тут є один нюанс. Кожна група/спільнота Вконтакті має Творця – це людина, яка її вперше створила. І навіть якщо Творець видалив себе з адміністраторів та учасників групи – все рівно у будь-який час він зможе відновити усі свої права.

Юридично Вконтакті не переоформляє групи, створені фізичними особами. От якщо би спільнота була створена під бізнес, є зареєстрована торгова марка – тоді це питання можна вирішити переоформленням.

В іншому випадку купувати групу Вконтакті можна лише за наступних умов:

  • Група продається разом з акаунтом Творця групи. Не редактора, не адміністратора, а саме Творця.
  • Бажано також отримати email та sim-карту, до яких прив’язаний акаунт Творця. В іншому випадку після отримання доступу до аканту одразу змініть в налаштуваннях номер телефону на свій та email. Також радиться змінити ім’я, прізвище та видалити всі фото попереднього Творця.
  • Угоду найкраще проводити через гаранта або при особистій зустрічі продавця та покупця.


Be the first to comment on "Купівля-продаж групи Вконтакті: як це правильно зробити"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*